Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2006

Πάμε κομμωτήριο;;;!!!

Από μικρό παιδί σιχαινόμουν τα κομμωτήρια. Το θόρυβο από τα πιστολάκια, την έντονη μυρωδιά της λακ και των βαφών, τις κομμώτριες που μιλάνε ακατάπαυστα, τις κυρίες που πηγαίνουν εκεί μέσα και κουτσομπολεύουν για τα πάντα, διαβάζοντας Ciao και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Μέχρι τα 16 μου πήγαινα στο κουρείο του αδερφού μου. Εκεί τα πράγματα ήταν πιο απλά και ξεκάθαρα. Έμπαινες, σε έλουζε μια καλή κυριούλα, σε κούρευε ακριβώς όπως ήθελες (της έδειχνες τη φωτογραφία του Ozzy την εποχή του Paranoid και ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες σου..!) και έφευγες. Μετά άρχισαν να με κοιτάνε περίεργα οι υπόλοιποι πελάτες και το γύρισα στα γυναικεία…

Στα γυναικεία κομμωτήρια οι κανόνες είναι διαφορετικοί…
Κλείνεις ραντεβού. Η κοπέλα που απαντάει το τηλέφωνο νιαουρίζει : «Τι θα κάνουμε στα μαλλάκια μας καλή μου;;;» «Κούρεμα-βάψιμο» λες και κλείνεις.
Φτάνεις και όλοι σε αναγνωρίζουν με έναν τρόπο μαγικό… Ακόμα κι όταν δεν έχεις ξαναπατήσει το πόδι σου εκεί μέσα…
Η αναμονή κυμαίνεται από 20 έως 45 λεπτά, τουτέστιν, ποτέ δεν πρέπει να κανονίζεις κάτι για αμέσως μετά το κομμωτήριο.. ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι αυτό το μετά…(έχω κλείσει πεντάωρο σε κομμωτήριο. Στις 4 ώρες και κάτι, έκλαιγα με αναφιλητά … η εφηβεία θα έφταιγε..)
Αρχίζουν. Σ ’αυτή τη φάση, πρέπει να γίνεις αντικοινωνική και να απαντάς με μουγκρητά σε κάθε προσπάθεια για συζήτηση μπας και γλυτώσεις.
Σου τυλίγουν τα μαλλιά με αλουμινόχαρτα, κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και μοιάζεις με Klingon. Γυρνάς από την άλλη μόνο και μόνο για να παρατηρήσεις ότι το κομμωτήριο είναι πάνω στο δρόμο, όλο τζάμι, κοινή θέα για τους περαστικούς.
Σ’ αυτή την ευάλωτη φάση, οι κομμώτριες αποφασίζουν μόνες τους να σου κάνουν «αυτό το χρωματάκι που είναι πολύ στη μόδα και ξέρεις πόσο θα σου πάει;;;;!!!! Να τα κόψουμε και λίγο ε;;; Θα σου κάνω ένα που είδα στην τηλεόραση! Το είχε μία..πώς τη λένε…που παίζει σ ’αυτό με τους γύφτους;; Ξέρεις! Εγώ δεν το βλέπω… αλλά το πέτυχα τις προάλλες..κι αυτή η κοπέλα πολύ νόστιμη! Κάτσε να στο κάνω και θα μου πεις μετά!!!!» Μετά βέβαια είναι λίιιιγο αργά..
Σε αποτελειώνουν και λένε: «Ουάαααου!!!!Σας πάνε πάααααρα πολύυυυυ!!!!» Ακόμα κι αν τα μαλλιά σου έχουν ροζ και πράσινες αποχρώσεις… Και κοιτάζεσαι εσύ σαν τη χαζή στον καθρέφτη και λες, «να την κοπανήσω ή να της ζητήσω να μου τα πάρει με την ψιλή να τελειώνουμε;;»
Δεν κάνεις τίποτα από τα δύο και κατευθύνεσαι προς το ταμείο. Λάθος! Η τιμή που ακούς είναι ικανή διαλύσει ακόμα και το πιο δυνατό κράτημα του ενός κιλού λακ που έχουν ρίξει πριν από λίγο στο κεφάλι σου.
Φεύγεις τρέχοντας και αποφασίζεις ότι δεν θα ξαναπατήσεις το πόδι για ένα τουλάχιστον εξάμηνο.
Μέχρι που να τα πατάς τα μαλλιά σου!

Υγ. Μην θεωρήσετε ότι έχω κάτι με τον κλάδο της κομμωτικής. Απλά από χτες είμαι λίγο διαφορετική…Κι όταν αντί για καλημέρα άκουσα «Well, Hello there you kinky Blondie!!!» μου γύρισε λίγο ανάποδα!
Και για να συνεννοούμαστε, εφόσον είμαι πλέον επισήμως newly blonde, ουδεμία ευθύνη φέρω πλέον για τις όποιες βλακείες γράψω στο Blogaki!

buzz it!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sorry στις κομμώτριες…αλλά τα μισώ τα κομμωτήρια…τα συχαίνομαι, δεν θέλω να παταω το πόδι μου εκει μέσα…. ΔΕΝ ΤΙΣ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ…έχω αλλάξει σχεδόν 10 κομμωτήρια μέχρι να βρώ αυτό που μου ταιριάζει… και τελικώς κατέληξα σε ένα στην γειτονιά μου, και φτηνό και καλό... οι κομμώτριες βέβαια δεν με αναγνωρίζουν με την μία και δεν μου πιάνουν κουβέντα γιατι πάω πλέον κάθε 4μηνο... Βαφή κάνω πλέον μόνη μου...δεν λεει να δίνω κάθε μήνα 80€ (γιατί μετά την βαφή θα κάνω και χτένισμα!!) οπότε δεν τους κάνω κλικ.Δεν αφήνω πουρμπουάρ σαν τις κυράτσες που πάνε γιατί απλά δεν έχω λεφτά να μου περισσεύουν για τις κομμώτριες και δεν καταλαβαίνω τον λόγο... να δίνω παραπάνω λεφτά!!! Έχω δεί γριέντζω να βάζει στον κουμπαρά χτενίστριας μέχρι και 10€!!!!!!! Δηλαδή...3.000!!!!! Μια φορά ειχα πάει σε κομμωτήριο για: βαφή-ανταύγιες-κούρεμα-χτένισμα...εκτός του ότι έδωσα 120€!!!!! έκατσα 5 ώρες...από τις 09.00 έως και τις 14.00 και είχα κάτι νεύρα και ένα πονοκέφαλο όταν έφυγα.....οπότε έχω περιοριστεί στο κούρεμα ανα τρίμηνο και μόνο!!Χτένισμα αραιά και που και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις!

P.S. και εγω με το βάψε βαψε ξανθιά έχω γίνει!!!

pietà είπε...

Καταρχάς, καλώς σας βρήκα!
Το για πόσο δεν το γνωρίζω, μάλλον για όσο και όποτε αισθάνομαι την ανάγκη να γράφω...

Πραγματικά δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να σχολιάσω την χτεσινή εμπειρία του blogaki, γιατί δεν είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος στον κόσμο να το κάνει... Ασε που μετά παίζει να μην μου μιλάει για καμιά βδομάδα...

Τουλάχιστον έχω να καταθέσω ότι το καινούργιο μαλλί είναι πολύ ωραίο!!!

Αυτά..προς το παρόν!