Πέμπτη, Νοεμβρίου 30, 2006

Για ψαχτείτε...

Αντιγράφω από σημερινό άρθρο στο in.gr

Η φρικτή υποψία ότι χιλιάδες επιβάτες πτήσεων της British Airways (ανάμεσά τους και Έλληνες και Κύπριοι επιβάτες στα δρομολόγια Αθήνα-Λονδίνο, Λονδίνο-Αθήνα και Λάρνακα-Λονδίνο, Λονδίνο-Λάρνακα) ταξίδεψαν μέσα σε μολυσμένα με ραδιενέργεια αεροπλάνα έδωσε, αργά το βράδυ της Τετάρτης, νέα δραματική τροπή στην υπόθεση με το θάνατο του Ρώσου πρώην πράκτορα, Αλεξάντερ Λιτβινένκο από το ισότοπο πολώνιο-210.
Όπως γράφει την Πέμπτη η εφημερίδα Το Βήμα, η British Airways ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκαν «πολύ χαμηλά ίχνη ραδιενέργειας» σε δύο από τα αεροσκάφη της, τα οποία βρίσκονται καθηλωμένα στο αεροδρόμιο «Χίθροου».
Ένα τρίτο αεροσκάφος, το οποίο επίσης αποσύρθηκε για ανάλογο έλεγχο, βρισκόταν έως αργά την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της Μόσχας, χωρίς να έχει ακόμη εξεταστεί.
Φαίνεται ότι άνθρωποι, με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο Λιτβινένκο -ίσως και οι πιθανοί δολοφόνοι του, οι οποίοι μπορεί να μολύνθηκαν και οι ίδιοι- ταξίδεψαν με αυτά τα αεροπλάνα, προσπαθώντας να εγκαταλείψουν τη Βρετανία.
Πρόκειται πλέον για μια τεράστια λογιστική πρόκληση που αντιμετωπίζει η βρετανική αεροπορική εταιρεία, η οποία πρέπει να εντοπίσει όλους τους επιβάτες που χρησιμοποίησαν τα δύο (ή τρία) μολυσμένα αεροσκάφη σε δεκάδες πτήσεις, με πρώτη αυτήν της 3ης Νοεμβρίου από Χίθροου για Μόσχα.
Αλλοι προορισμοί ήταν η Βιέννη, η Βαρκελώνη, το Ντίσελντορφ, η Στοκχόλμη, η Φρανκφούρτη, η Κωνσταντινούπολη και η Μαδρίτη. «Αναζητούμε περίπου 33.000 επιβάτες σε 221 πτήσεις που έγιναν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες» δήλωσε εκπρόσωπος της BA, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του προβλήματος.

Οι συγκεκριμένες πτήσεις αναφέρονται στην ιστοσελίδα της British Airways, εδώ.

Οι συνάδελφοί μου στο τσακ τη σκαπούλαραν…

buzz it!

2 σχόλια:

pietà είπε...

Ή αλλιώς, Κάνουμε την ζωή σας ριψοκίνδυνη: British Airlines!!!

snikolas είπε...

Έλεος! Τι άλλο θα ακούσουμε;