Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2006

Ο γρύλος μου...


Εκτός από συμπαθές, αν και ολίγον τι αποκρουστικό, έντομο καθώς και μηχάνημα για ανύψωση του αυτοκινήτου σε περίπτωση που μας κλατάρει το λάστιχο (κούφια η ώρα που τ’ ακούει!), ο γρύλος είναι και ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Όπως πολλά παιδάκια έχουν φανταστικούς φίλους, έτσι κι εγώ, όπου πάω παίρνω μαζί μου τους ανθρώπους που μου έχουν προκαλέσει κάποιο έντονο συναίσθημα, είτε θετικό είτε αρνητικό. Κυρίως όμως αρνητικό.

Δυστυχώς για μένα, η ρημάδα η αξιοπρέπειά μου (έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για αυτή..) καθώς και το γενικότερο physique μου (μισή μερίδα άνθρωπος, τι να κάνει;;) δεν μου επιτρέπει να αρπάξω τον ενδιαφερόμενο από το τσουλούφι και να του πω «Πόσο καραγκιόζης μπορεί να είσαι βρε παλιοπαπάρα;;;», να τον αρχίσω στις γρήγορες και να τον κάνω να πέσει στα πατώματα και να ζητάει συγχώρεση, οπότε τα βιώνω σε όλο τους το μεγαλείο εντός μου.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα βυθίζομαι στη σφαίρα του φανταστικού και παίζω ξανά και ξανά στο μυαλό μου σκηνές από ομηρικούς καβγάδες, πρωταγωνιστώ σε απίστευτες λογομαχίες, δημιουργώ βρισιές που δεν υπάρχουν, ατάκες που στάζουν φαρμάκι. Φαρμάκι που αφού δεν βρίσκει τον κατάλληλο αποδέκτη και σταλάζει μέσα μου. Αποτέλεσμα; Τα μάτια μου πετάνε φωτιές, τ’αυτιά μου βγάζουν καπνούς, το γέλιο μου είναι σαρκαστικό κι οποιαδήποτε πίεση πέραν του φυσιολογικού μπορεί να προκαλέσει την έκρηξη.

Σκαστή θα πάω όμως, σας το λέω…

buzz it!

7 σχόλια:

kotosalata είπε...

Εγώ μόνο κάτι χαρούμενο ζήτησα να γράψεις!
Ποιός σε πείραξε καλέ να πάω να τον μπουφλίσω? Ε?

pietà είπε...

Μην αγχώνεσαι blogaki! Απλά πες μου το ΟΚ και τον έχω τον τύπο στη γωνία...

YO!Reeka's είπε...

σε καλό δρόμο είσαι, μπράβο :)

Georgia είπε...

Όχι και πάλι όχι!!Όχι σου λέω γλυκιά μου δε θα σκάσουμε εμείς!! Θα κάνουμε ασκήσεις θάρρους και θα τους δείξουμε εμείς!! (εγώ πάντως εντός μου μέχρι και ξύλο ρίχνω άμα λάχει!!) :)

snikolas είπε...

Όταν έρχεται η ώρα να μπατσίσω τον παπάρα που έχω απέναντι μου σκέφτομαι πως η βία είναι το καταφύγιο των ανίκανων*, παίρνω μια βαθιά αναπνοή ηρεμώ και συνήθως πάω παρακάτω. (Φυσικά θα τον κάνω κουρέλι και θα τον ξεφτιλίσω λεκτικά)

*isaak asimov

kira είπε...

ωστόσο blogaki μου, στο γνωστό ανέκδοτο με το γρύλο, ο άλλος δεν πρόλαβε να πει ούτε λέξη...Μήπως να δώσουμε και στους άλλους το λόγο;ποιός ξέρει τι μπορεί να έχουν να πουν...έτσι τουλάχιστον αποφεύγουμε να τα κρατάμε όλα μέσα μας και να φτάνουμε στη γνωστή κατάληξη...κι εσύ κι ο γρύλος σου...!

Blogaki είπε...

@kotosalat & pieta
Μερσί κορίτσια! Αν χρειαστεί θα σας φωνάξω!
@ gelial
Ευχαριστώ..μου δίνεις κουράγιο!!
@georgia
"Αυτός ο άνθρωπος αυτός! Είναι ο άλλος μου εαυτός..!" Όλα τα ψαράκια ίδια είναι τελικά;;:)
@snikola
Εγώ Νικόλα μου, ούτε στο λεκτικό δεν τα καταφέρνω...:(
@kira
Μπορεί να είμαι νευρόσπασμα, αλλά είμαι και δημοκρατικός τύπος και πριν βρίσω, τον ακούω τον άλλον. (μη το πεις πουθενά, αλλά έχω κανονίσει να τα πούμε ένα χεράκι με τον λεγάμενο, να καταλάβω κι εγώ τι έγινε...Έχω σχέδιο λέμε!!!)
Σας φιλώ !